Artcomfort - hvorfor
nøjes med træ?

Timberman kom til Novagraf og bad om en kampagne, der kunne booste salget af deres avancerede korkgulve, Artcomfort.

Kampagnes effekt:
  • 25% øgning i kendskabsgrad
  • 17.350 besøg på landingpage
  • 588 bestilte vareprøver
  • 120% stigning i salgstal

Når alternativet er dét kunderne i virkeligheden har brug for...

Hvordan overbeviser man en kunde om, at der findes en bedre løsning, end den han eller hun allerede overvejer at købe? Det var dilemmaet, Timberman A/S stillede os over for, da de bad os hjælpe med at lave en kampagne, der kunne booste salget af deres avancerede korkgulve, Artcomfort.

Vi fik frie hænder – så længe vi bevarede fødderne på… nå ja… gulvet. Vi tyggede på problemet, tænkte en smule ud af boksen… og udviklede en kampagne, der flyttede både små og store gulvplanker.

”Vi betragter kampagnen på Wicanders Artcomfort som en succes.”

Keld Jensen, administrerende direktør, Timberman

Artcomfort er et fantastisk produkt...

Og et produkt der kan alt det, et smukt og naturligt trægulv kan – og lidt til.

Men… hvordan overbeviser man kunderne om, at det har nogle indlysende fordele i forhold til et godt gammeldags trægulv? Hvordan kan alternativet være bedre end den kendte vare?

”Når det handler om noget så jordnært som en gulvplanke, er der intet, der er bedre end en hands-on eller feet-on oplevelse.”

Novagraf

Det stod hurtigt klart, at forbrugeren havde brug for en hands-on oplevelse. Hvis man fik materialet i hænderne – ville man ikke være i tvivl. Det krævede blot, at vi fik kunderne ind til landets Wicanders forhandlere. Hvilket var dyrt – da det krævede en tæppebombning med noget, der mindede om spredehagl.

En alternativ strategi var – at potentielle kunder fik en prøve hjem i deres egen stue – og derefter følte et stærkt behov for at opsøge sin lokale forhandler. Altså en pull strategy kampagne. Timberman var først en smule skeptiske over for kampagnen, da de ikke havde nogen tidligere erfaringer med pull-marketing. Men de stolede nok på os til at gå med på idéen.

Den verbale motor for kampagnen blev: Hvorfor nøjes med træ?

Annoncer blev indrykket i relevante medier. I annoncerne blev læseren opfordret til at bestille en gratis prøve via websitet artcomfort.dk. Desuden kunne interesserede give tilsagn om, at de ønskede en opringning i løbet af en uges tid. Hvilket gav kunderne mulighed for at få supplerende info om produktet.

Prøven blev derefter sendt i en specialdesignet kasse, som gav forslag til en række test, som forbrugeren selv kunne lave derhjemme.

Besøgstallene på websitet løb hurtigt op. De bestilte prøver blev sendt ud – og Timbermans lager af Artcomfort gulvplanker forsvandt så hurtigt, at de måtte suppleres.