Lovbøger til Karnov

Store kvalitetstryk i små oplag… til konkurrencedygtig pris

Et genkendeligt symbol

Når du ser en jurist, der udtaler sig om ting af væsentlig betydning, er der stor sandsynlighed for, at du på reolen bag ham eller hende kan spotte nogle indbundne bøger i en karakteristisk bleggul farve med ordet KARNOV på ryggen.

Karnovs Lovsamling kom til verden i slutningen af 1920’erne under titlen Hvermands Lovbog. Den blev udgivet af landsretssagfører Magnus Karnov (1882-1962), der kom fra Sønderborg. Lovbogen indeholdt de mest almindelige danske love, og katalysatoren for udgivelsen var den sønderjyske genforening med Danmark. Overgangen fra tysk til dansk ret gav en del forvirring. Det inspirerede Karnov til at skabe et samlet overblik.

Karnovs trykte lovsamling er ganske enkelt det klassiske symbol på en jurist, men i dag er den i oplag overhalet af online-udgaven, der opdateres løbende. Den fysiske lovsamling udgives dog stadig hvert år i et mindre oplag. Det er et digert flerbindsværk, som opdateres 10 gange årligt med mindre hæfter (Karnovs Gule Hæfter).

Ikke en helt almindelig opgave

Karnov udgives i dag af Karnov Group, og vi har haft en af udgaverne gennem trykmaskinen. Det er en ret speciel trykkeopgave. Betingelserne er: lille oplag, utroligt mange sider, en konservativ indbinding (med en del håndarbejde involveret). Rigtigt mange trykkerier vil løbe skrigende bort, men vi har manden, der elsker den slags… indenfor husets vægge.

Finn Skovby er Novagrafs mand på Østfronten, og gennem et nyt samarbejde vi har indledt med udvalgte trykkerier i Baltikum – er det muligt for os at tilbyde kunden et kvalitetsprodukt til en konkurrencedygtig pris.

"I Baltikum er lønningerne lavere end herhjemme, men trykkerierne har nyere teknologi end de fleste danske trykkerier - fordi balterne får EU-tilskud til nye investeringer. Så de har et effektivt og tidssvarende produktionsapparat - og de leverer produkter af høj kvalitet. Det ville være meget svært at matche kvalitet og pris, hvis vi skulle trykke den opgave i Aalborg."

Finn Skovby, Novagraf A/S

Så når du næste gang ser en jurist i TV, enten fra den virkelige verden eller fra DR-Drama afdelingen – så kig lige i baggrunden… og send en tanke til Finn. Han sidder også klar til at hjælpe dig med udfordrende trykkeopgaver.